Valentin-bakelser

Valentin-Bakelser

25 kakor

Bakelser till alla hjärtans dag. Recept på romantiska valentinbakelser - förförande goda!

Ingredienser

25kakor

100 gsmör
3 dlvetemjöl- (180 g)
0,5 dlströsocker
1äggula
0,5 tskvaniljsocker
1 mskjordgubbssaft- konc
Fyllning
250 gmandelmassa
125 gsmör
3ägg
1äggvita
1 mskjordgubbssaft- konc
Glasyr
0,5 dljordgubbssylt
2,25 dlflorsocker
1,5 mskvatten
Garnering
25 sockerhjärtan

Om smöret blir för mjukt då blir det mer som en vätska i degen, då blir det som att man lägger i mer mjölk.

Bakverk: Hur får jag rumstempererat smör snabbt?

Gör så här

  1.  Formar: Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Ju mindre degen knådas, desto mörare blir kakorna.
  2. Tryck ut degen med fingrarna till ett 5 mm tjockt skal i smorda mazarinformar, ca 6 cm i diameter. Ställ formarna på två plåtar.
  1.  Fyllning: Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan grovt. Blanda ner smör och rör för hand eller med elvisp tills det blir en jämn smet.

      Tillsätt ett ägg åt gången och äggvitan.Vispa till en slät smet. Tillsätt jordgubbssaft.

  1.  Fyll formarna med smeten 1 cm från kanten. Grädda dem mitt i ugnen ca 20 min.

          Låt kakorna svalna innan de tas ur formarna.

  1.  Glasyr: Bred sylt på kakorna. Sikta florsockret i en kastrullen. Tillsätt vattnet och värm till 40°.

      Bred glasyren på bakelserna. Stelnar glasyren så värm den igen med lite mer vatten.

  1.  Garnera bakelserna med sockerhjärtan.

Publicerat 24/01/2025

Valentin-Bakelser

25 kakor

Bakelser till alla hjärtans dag. Recept på romantiska valentinbakelser – förförande goda!

Ingredienser

25kakor

100 gsmör
3 dlvetemjöl- (180 g)
0,5 dlströsocker
1äggula
0,5 tskvaniljsocker
1 mskjordgubbssaft- konc
Fyllning
250 gmandelmassa
125 gsmör
3ägg
1äggvita
1 mskjordgubbssaft- konc
Glasyr
0,5 dljordgubbssylt
2,25 dlflorsocker
1,5 mskvatten
Garnering
25 sockerhjärtan

Om smöret blir för mjukt då blir det mer som en vätska i degen, då blir det som att man lägger i mer mjölk.

Bakverk: Hur får jag rumstempererat smör snabbt?

Gör så här

  1.  Formar: Blanda ihop alla ingredienserna till en deg. Ju mindre degen knådas, desto mörare blir kakorna.
  2. Tryck ut degen med fingrarna till ett 5 mm tjockt skal i smorda mazarinformar, ca 6 cm i diameter. Ställ formarna på två plåtar.
  1.  Fyllning: Sätt ugnen på 200°. Riv mandelmassan grovt. Blanda ner smör och rör för hand eller med elvisp tills det blir en jämn smet.

      Tillsätt ett ägg åt gången och äggvitan.Vispa till en slät smet. Tillsätt jordgubbssaft.

  1.  Fyll formarna med smeten 1 cm från kanten. Grädda dem mitt i ugnen ca 20 min.

          Låt kakorna svalna innan de tas ur formarna.

  1.  Glasyr: Bred sylt på kakorna. Sikta florsockret i en kastrullen. Tillsätt vattnet och värm till 40°.

      Bred glasyren på bakelserna. Stelnar glasyren så värm den igen med lite mer vatten.

  1.  Garnera bakelserna med sockerhjärtan.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer