Recept Mandelmusslor
Publicerat 12/12/2022
![](https://www.baeko.se/wp-content/uploads/2022/12/Mandelmussla-5.heic)
RECEPT
MANDELMUSSLOR
Mandelmassa 50/50 1 kg
Smör eller Margarin 1 kg
Vetemjöl 1 kg
1. Rör matfettet och socker smidigt.
Tillsätt mandelmassan och det mesta av mjölet arbeta degen på en lätt mjölad arbetsbänk med resten av mjölet.
Låt den vila i inlindad i plastfolie i kylskåpet minst 1 timme.
2. Forma degen till en smal rulle.
Skär den i bitar och klä smorda veckade formar.
Ställ dem på plåt.
3. Grädda formarna mitt i ugnen i 200 grader c, ca 8-10 minuter.
Stjälp upp kakorna genast.
Tips från Bagarmästaren, (Magnus Svensson)
Tryck ut hjärtan av mussledegen och strö över kanelsocker ovan på och baka ca 10 minuter.
![](https://www.baeko.se/wp-content/uploads/2022/12/image0021.jpg)
Juldekoration från 1800 talet.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer