Rabarberpaj med havregryn och kokosflingor.

Ingredienser

  • 700 gram rabarber
  • 0,5 dl socker till rabarbern
  • 125 gram smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl havregryn

Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.

  1. Skala ev. grov rabarber. Strimla rabarbern.
  2. Smörj en pajform på ca 24 cm diameter med lite smör.
  3. Sprid ut rabarbern i botten på formen.
  4. Strö över 0,5 dl socker.
  5. Blanda ihop smuldegen i en bunke: Tärna smöret och lägg i bunken. Knåda hastigt ihop till en deg med vetemjöl, socker, kokosflingor och havregryn.
  6. Strö och fördela smuldegen över rabarbern.
  7. Grädda rabarberpajen i 35 minuter i mitten av ugnen eller tills den har fin färg.
  8. Ta ut och låt svalna något. Servera med vaniljsås, vaniljglass eller valfritt tillbehör.
  9. Kan även serveras kall.

Publicerat 26/05/2023

Ingredienser

  • 700 gram rabarber
  • 0,5 dl socker till rabarbern
  • 125 gram smör
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl socker
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 dl havregryn

Sätt ugnen på 200 grader vanlig ugn.

  1. Skala ev. grov rabarber. Strimla rabarbern.
  2. Smörj en pajform på ca 24 cm diameter med lite smör.
  3. Sprid ut rabarbern i botten på formen.
  4. Strö över 0,5 dl socker.
  5. Blanda ihop smuldegen i en bunke: Tärna smöret och lägg i bunken. Knåda hastigt ihop till en deg med vetemjöl, socker, kokosflingor och havregryn.
  6. Strö och fördela smuldegen över rabarbern.
  7. Grädda rabarberpajen i 35 minuter i mitten av ugnen eller tills den har fin färg.
  8. Ta ut och låt svalna något. Servera med vaniljsås, vaniljglass eller valfritt tillbehör.
  9. Kan även serveras kall.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer