Kringlor Laugengebäck

Beskrivning
Total mängd mjöl10.000 g
Fördeg
Vetemjöl T5502.000 gKnådning: Spiralknådare,
4 min etapp 1, 6 min etapp 2
Jäst10 g
Vatten 1.200 gDegtemperatur 26 C
Totalt3.210 gDegvila 30 minuter.

Efter ha vilat degen i rumstemperatur, låt vetefördegen mogna i 12-20 timmar i kylskåp (ca 4 C).

Huvudsaklig degBeskrivning
Vetemjöl T. 5508.000 gKnådning: Spiralknådare,
4 min steg 1, 4 min steg 2
Vetepudding (kyld)3.210 g
Bakmedel för brödrullar100 gTempratur för degen: 22 C
Smör eller margarin800 gDegvila: 5 min
Joderat salt180 g
Jäst500 g
Vatten3.700 gAnvänd isvatten eller fling is
Totalt16.490 g
Beskrivning
Fyllning av deg2.400 gDela degen och rulla ut dem till
degstänger och gör kringlor, flätor
eller knutar eller pinnar.

Skär sedan i kringlor/knutar pinnar,

Låt kringlorna /knutarna / pinnarna jäsa i jäsningsrummet och stelna väl vid 70 % jäsning. (eventuellt i kylskåp)

Jäsning: När degbitarna har blivit något kallare och fastare doppas de i natriumhydroxudlösning och lägg dem sedan på bakplåtar med bakplåtspapper.

Därefter görs kringlor/knutar/pinnar.

Skär sedan kringlor /knutar/pinnar och strö över kringelsalt.

Efter utlakningen kan bakelserna beströs med frön, t.ex. BÄKO sesamfrön.

Baka: Ungstemperatur 220 C med öppet drag., baktid cac 13-15 minuter.

Tips: lågbakeleser förädlade med pålägg, sallader och andra färska specialiteter erbjuder ett brett utbud av möjligheter för er verkrsamhet.

Publicerat 13/06/2022

Beskrivning
Total mängd mjöl10.000 g
Fördeg
Vetemjöl T5502.000 gKnådning: Spiralknådare,
4 min etapp 1, 6 min etapp 2
Jäst10 g
Vatten 1.200 gDegtemperatur 26 C
Totalt3.210 gDegvila 30 minuter.

Efter ha vilat degen i rumstemperatur, låt vetefördegen mogna i 12-20 timmar i kylskåp (ca 4 C).

Huvudsaklig degBeskrivning
Vetemjöl T. 5508.000 gKnådning: Spiralknådare,
4 min steg 1, 4 min steg 2
Vetepudding (kyld)3.210 g
Bakmedel för brödrullar100 gTempratur för degen: 22 C
Smör eller margarin800 gDegvila: 5 min
Joderat salt180 g
Jäst500 g
Vatten3.700 gAnvänd isvatten eller fling is
Totalt16.490 g
Beskrivning
Fyllning av deg2.400 gDela degen och rulla ut dem till
degstänger och gör kringlor, flätor
eller knutar eller pinnar.

Skär sedan i kringlor/knutar pinnar,

Låt kringlorna /knutarna / pinnarna jäsa i jäsningsrummet och stelna väl vid 70 % jäsning. (eventuellt i kylskåp)

Jäsning: När degbitarna har blivit något kallare och fastare doppas de i natriumhydroxudlösning och lägg dem sedan på bakplåtar med bakplåtspapper.

Därefter görs kringlor/knutar/pinnar.

Skär sedan kringlor /knutar/pinnar och strö över kringelsalt.

Efter utlakningen kan bakelserna beströs med frön, t.ex. BÄKO sesamfrön.

Baka: Ungstemperatur 220 C med öppet drag., baktid cac 13-15 minuter.

Tips: lågbakeleser förädlade med pålägg, sallader och andra färska specialiteter erbjuder ett brett utbud av möjligheter för er verkrsamhet.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer