Tonfiskpaj
Publicerat 01/10/2025
Ugn 200 grader 10 minuter
175 grader i 30 minuter
Ingredienser
| Pajdeg |
| 3½ dl vetemjöl |
| 150g smör |
| 4 msk kallt vatten |
| Fyllning: |
| 2 burkar tonfisk |
| 1 dl creméf fraiche med örter |
| 2-3 dl lagrad ost |
| 2 ägg |
| ½ dl finklipt gräslök |
| Salt och peppar |
Gör så här:Blanda pajdegen, tryck ut den i en form och förgrädda i 200 graders ugnsvärme i tio minuter. Ta ut och sänk värmen till 175 grader.
Låt tonfisken rinna av . Blanda den med créme fraiche, ost ägg och gräslök.
Smaka av med salt och peppar. Lägg denna blandning i pajskalet och grädda i en halvtimme .
Garnering:
Grönsaker, krabbpinnar eller räkor och ägghalvor


Snart är det Kanelbullens dag!
Då vet vi att många av er i bageri- och konditorivärlden har fullt upp med att sprida doften av nygräddade bullar. Men även en bagare måste äta!
Därför bjuder vi på ett snabbt och smidigt recept på tonfiskpaj – perfekt att förbereda kvällen innan och ta med som lunch mitt i ruchen.
Även en lätt rätt som kan gästspela i ert sortiment framöver.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer
