Minipajer med ost & kantareller

15 småpajer  30 minuter

250 g riven lagrad ost, tex Västerbottenost
2 msk klippt gräslök
2 ägg
2-2 ½ dl vispgrädde
1 krm svartpeppar
Smör till pensling
Topping
1 gul lök
200 g rensade kantareller
2 msk hackad gräslök
3 msk smör
Garnering
gräslök

1.Pensla alminiumformar med smör. Fördela ost och gräslök i formarna.

Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, grädde och peppar, häll i formarn. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter till fin färg.

3. Skala och finhacka lök. Stek med svamp och gräslök i smör tills det är blankt och smidigt.

Toppa pajerna med svampblandningen, garnera med gräslök.

Publicerat 19/08/2025

15 småpajer  30 minuter

250 g riven lagrad ost, tex Västerbottenost
2 msk klippt gräslök
2 ägg
2-2 ½ dl vispgrädde
1 krm svartpeppar
Smör till pensling
Topping
1 gul lök
200 g rensade kantareller
2 msk hackad gräslök
3 msk smör
Garnering
gräslök

1.Pensla alminiumformar med smör. Fördela ost och gräslök i formarna.

Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg, grädde och peppar, häll i formarn. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter till fin färg.

3. Skala och finhacka lök. Stek med svamp och gräslök i smör tills det är blankt och smidigt.

Toppa pajerna med svampblandningen, garnera med gräslök.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer