Neapolitansk Tårta.

Recept.

Ingredienser:
3 ½ dl vetemjöl
 ½ dl florsocker
½ rivet skal från en halv citron
150 g smör
1 äggula
1 msk vatten
Fyllning
1 dl socker
3 ägg
500 g Kesella gourmet
1 dl hackad mandel
½ hackade syltade apelsin skal
Rivet skal av ½ halv citron
Rivet sal av 1 apelsin
Gör så här:
1. Hacka samman mjöl, socker citronskal och smör i en beredare eller direkt på bakbordet.
2. Tillsätt gula och vatten och arbeta Ihop degen. Låt den vila kallt i 30 minuter.
3. Vispa socker och ägg pösigt rör ner övriga ingredienser.
4. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant spara 1/5 av degen till garneringsremsor.
5. Fyll formen med kvarg blandningen, kavla ut degen som är kvar och sporra ut remsor att lägga i ett rutmönster över fyllningen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.
7. Sikta över kakan med florsocker.

Publicerat 30/08/2023

Recept.

Ingredienser:
3 ½ dl vetemjöl
 ½ dl florsocker
½ rivet skal från en halv citron
150 g smör
1 äggula
1 msk vatten
Fyllning
1 dl socker
3 ägg
500 g Kesella gourmet
1 dl hackad mandel
½ hackade syltade apelsin skal
Rivet skal av ½ halv citron
Rivet sal av 1 apelsin
Gör så här:
1. Hacka samman mjöl, socker citronskal och smör i en beredare eller direkt på bakbordet.
2. Tillsätt gula och vatten och arbeta Ihop degen. Låt den vila kallt i 30 minuter.
3. Vispa socker och ägg pösigt rör ner övriga ingredienser.
4. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant spara 1/5 av degen till garneringsremsor.
5. Fyll formen med kvarg blandningen, kavla ut degen som är kvar och sporra ut remsor att lägga i ett rutmönster över fyllningen.
6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter.
7. Sikta över kakan med florsocker.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer