Le Pain au Carvi/Rågbröd med kummin
Publicerat 11/07/2025
1 stort bröd Ungnstemperatur 225 grader
Ingredienserna
25 g jäst |
3 dl vatten uppvärmt till 25 grader |
225 g rågmjöl |
675 g grahamsmjöl eller lantvetemjöl |
3 msk havssalt |
1 msk maltextrakt |
tsk kummin |
25 g vegitabiliskt margarin |
- Lös jästen i hälften av det varma vattnet. Häll upp rågmjölet i en stor bunke och rör ner jästen. Täck över med en duk och låt jäsa i 1 timme.
Häll upp rågmjölet i en stor bunke och rör ner jästen. Täck över med en duk och låt jäsa i 1 timme.
- Häll upp vetemjölet i en stor bunke och gör en grop i mitten av högen . tillsätt salt och maltextrakt, rör sedan ner resten av vattnet. Tillsätt hälften av kumminen och blanda ner väl i den styva degen.
- När jäsdedegen fördubblat sin volym, arbeta ihop den med vetemjölsdegen under 5 minuter. Knåda för hand eller använd elmixer med degkrok.Rulla degen till en boll och låt den jäsa i 40 minuter under en duk eller uppochnervänd bunke.
- Smörj lätt en avlång brödform eller en bakplåt och forma degen efter behov. Pensla med lite mjölk och strö över resterna av kumminen. Låt jäsa i 30 minuter.
- Grädda i ugnen i 30 minuter. När brödet blivit gyllenbrunt och låter ihåligt när man slår på dess undersida, stjälp upp det på ett galler och låt det svalna.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer