Zucchinibröd, brytbröd.
Publicerat 26/07/2023

| Ingredienser |
| 25 g jäst |
| 2.5 dl mjölk, yoghurt eller fil |
| 1 tsk honung, socker eller sirap |
| 1 msk olja |
| 6.5 dl vetemjöl special |
| 100 g finriven zucchini, pumpa eller morot |
| 2 dl havregryn |
| 1 dl pumpakärnor |
| 1 tsk salt |
| Zuccini brytbröd med finriven zucchini, havregryn och pumpakärnor. |
| Tillagningstid: 1 timme 30 minuter |
| Ugnstemperatur: 225º |
| 1 st |
| Gör så här |
| Värm mjölken/yoghurten/filen till 30º. Rör ut jästen i mjölken/yoghurten/filen i en bunke. Tillsätt honung, socker eller sirap, fett, salt och nästan allt mjöl och arbeta kraftigt ihop till en smidig deg. |
| Tillsätt eventuellt lite mera mjöl, degen ska släppa från bunkens kant. |
| Eller blanda allt i en degblandare och knåda väl. Blanda i finriven zucchini eller pumpa och havregryn så att det blir en smidig deg. Jäs 30-40 minuter. |
| Dela degen i 16 bitar, rulla till bollar och sätt dem ganska tätt på en plåt så de jäser ihop. |
| Jäs ca 30 minuter. Värm ugnen till 225º. Pensla bullarna med vatten och strö på rikligt med pumpakärnor. Grädda i mitten av ugnen ca 15 minuter. |
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer