Välkryddad morotskaka
Publicerat 24/05/2025
Ingredienser 1 kaka
Ca 4 ¼ dl (250 g) Extra fint mjöl |
1 tsk bakpulver |
2 tsk malen kanel |
1 tsk malen ingefära |
½tsk nyriven muskot |
2 dl (110 g ) ljust muscovadosocker |
1 ¾ dl solrosolja |
3 stora ägg |
5 mellanstora (300 g) rivna morötter |
50 g valnötter eller pekannötter, grovhackade |
Mascraponekräm med citroner
200 g mascraponeost. |
Ca ¾ DL (50 g) siktat florsocker |
1 msk citronsaft |
Extra nötter till garnering |
Sikta mjöl,bakpulver, kanel, ingefära, muskogt och socker i en stor skål.
Gör en fördjupning i mitten.
Vispa samman ägg och olja i en skål och håll blandingen i fördjupningen i de torra ingredienserna. Blanda noga med en träsked och rör därefter ned de rivna morötterna
och nötterna.
Välsmord hålform 23 cm i diameter eller avlång 900 g smord och bröad.
Häll smeten i formen och jämna till.Grädda i 180 grader varm ugn i 45-55 minuter. Pröva
Med provsticka i den tjockaste delen av kakan- stickan ska vara torr när den tas ur.
Låt svalna i 15 minuter och stjälp sedena upp kakan på galler för att kallna helt.
Rör samman mascarponeost och florsocker till toppingen och tillsätt citronsaften.
Granera kakan med en del av toppingen och stö över nötterna. Servera resten av krFörvara i lufttät burk på mycket sval plats eller kylskåp i upp till 4 dagar.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer