Smörgåsrulltårta
Publicerat 07/05/2025
Smörgåsrulltårta |
Enkelt att göra och när den ska garneras är det bara din egen fantasi som sätter gränser. Allra godast blir smörgåstårtan om den får stå en dag i kylen så alla smaker hinner sätta sig! |
Smörgåsrulltårta |
Ingredienser |
8 bitar |
1 bit 2 bitar 4 bitar 6 bitar 8 bitar 10 bitar 12 bitar 14 bitar |
Landgångsbröd 4 skivor Räkfyllning: |
Skalade räkor 300 g Färsk dill 1 kruka Crème fraiche 2 dl Majonnäs ½ dl Röd stenbitsrom ca 70 g Cayennepeppar 1 krm Citron, finrivet skal och saft ½ Salt ½ tsk Garnering: |
Gräddfil 3 dl Färska örter Rädisor 5 Forellrom 50 g |
Gör så här |
Grovhacka räkorna. Hacka dillen, spara lite till garnering. Lägg i en skål och blanda med övriga ingredienser till räkfyllningen. Smaka av med salt. |
Kantskär bröden och lägg dem bredvid varandra på ett bakplåtspapper. Bred på räkfyllningen. |
Rulla ihop som en tajt rulltårta med hjälp av bakplåtspappret. Ställ kallt minst en timme, gärna över natten. |
Bred försiktigt gräddfil runt hela rulltårtan. Toppa med fina örter, rädisor, ätbara blommor och forellrom. |

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer