Små läckra julskorpor
Publicerat 13/12/2024
| 150 g smör |
| 1½ dl socker |
| 2 ägg |
| ½ msk anis |
| ½ msk fänkål |
| ½ tsk salt |
| 2 tsk bakpulver |
| 50 g sötmandel |
| 50 g jordnötter |
| 3 dl rågsikt |
| Ca 2½ dl vetemjöl |
Rör matfett och socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget och rör kraftigt.
Stöt kryddorna fint med saltet. *blanda det med bakpulver och finhackad mandel.
(med skal). och finhackade jordnötter. Rör ner i smeten tillsammans med rågsikt och det mesta av
vetemjölet. Ta upp degen på bakbordet. Forma den till 6 längder. Lägg dem på smord plåt eller bakpapper
och platta till dem lätt. Grädda i 175 grader ca 20 min. Skär dem i 1½-2 cm breda, sneda skorpbitar.
Lägg dem med sittytan upp i 200 grader ca 5 min och rosta dem. Stäng av ugnen och låt dem torka i
eftervärmen.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer
