Skagentårta
Publicerat 22/07/2025
Ingredienser
Botten |
200 g kavring |
75 g smält smör( eller margarin). |
Fyllning |
3 msk riven pepparot |
½ dl hackad dill |
1 förp kräftstjärtar i (lake á 580 g) |
(Ca 280 g avrunna räkor för 10 bitar) |
1 förp kräftstjärtar i lake (á 360 g) ca 170 g avrunna räkor |
för 10 bitar) |
200 g cream cheese |
250 g kvarg (10%) |
½ tsk salt |
1 krm peppar |
Dekoratkion |
50 g stenbitsrom |
dillvippor |
några räkor eller kräftstjärtar |
1.Botten:Smula ner kavringen i en matberedare.
2.Smält matfettet. Blanda samman matfett och kavringssnulor till en deg.
3.Tryck ut i en rund form med avtagbar kant can 24 cm i diameter.
Låt formen stå svalt i minst 1 timme.
4.Fyllning: Skala och riv pepparroten och hacka dillen ´
(spara några hela räkor till dekoration).
5. Häll av räkor och kräftor i en sil. Krama ur vätskan noga.
Finhacka dem (spara några hela räckor till dekoration):
6. Blanda samman samtliga ingredienser till fyllningen,
rör om noga så att det fördelas ordentligt.
7. Bred ut fyllningen över botten, använd en slickepott eller palett för att få
en jämn och slät yta. Låt vila svalt i ett para timmar eller över natten.
8. Dekorera och skär i tårtbitar.


Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer