Red Velvet Tårta.

Ingredienser

Botten
3,75 dl Mjölk, standard 3%
2 msk Vitvinsvinäger
8,5 dl vetemjöl, 60 g/ 1 dl
7,5 dl strösocker, 90 g/ 1 dl
0,5 dl Kakao, 40 g/ 1 dl
1 tsk vaniljpulver
1 tsk Salt
3 ägg
5 dl Rapsolja
2,5 tsk röd pastafärg
Frosting
200 g Smör, rumsvarmt
800 g färskost
15 dl Florsocker, 64 g/ 1 dl (siktat)
1 msk Vaniljsocker
 
  1. Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjölk och ½ msk vitvinsvinäger i en bunke. Blandningen kommer att skära sig och det ska vara så.
  3. Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en annan bunke.
  4. Vispa upp äggen i en tredje bunke och tillsätt sedan mjölkblandningen, olja, 1 ½ msk vitvinsvinäger och pastafärg. Blanda väl.
  5. Rör ner de torra ingredienserna och blanda till en klumpfri smet.
  6. Fördela smeten i två runda formar, cirka 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Kontrollera med en provsticka mot slutet av tiden, den ska vara torr när du tar upp den. Låt bottnarna svalna på galler.
  1. Lägg smöret i en bunke, tillsätt Philadelphia ost och vispa in den på låg hastighet. Vispa sedan ner florsocker och vaniljsocker lite åt gången. Vispa inte mer än nödvändigt, då blir frostingen lös. Om det skulle hända är det bara att ställa in den i kylskåpet en stund.
  2. Dela bottnarna på mitten så att du har fyra bottnar. Lägg en av dem på ett tårtfat och bred ut ett lager frosting ovanpå. Fortsätt varva bottnar och frosting och avsluta med att täcka hela tårtan med resterande frosting. Låt gärna kakan stå i kylskåpet någon timme så att frostingen hinner sätta sig.

Publicerat 02/02/2024

Ingredienser

Botten
3,75 dl Mjölk, standard 3%
2 msk Vitvinsvinäger
8,5 dl vetemjöl, 60 g/ 1 dl
7,5 dl strösocker, 90 g/ 1 dl
0,5 dl Kakao, 40 g/ 1 dl
1 tsk vaniljpulver
1 tsk Salt
3 ägg
5 dl Rapsolja
2,5 tsk röd pastafärg
Frosting
200 g Smör, rumsvarmt
800 g färskost
15 dl Florsocker, 64 g/ 1 dl (siktat)
1 msk Vaniljsocker
 
  1. Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjölk och ½ msk vitvinsvinäger i en bunke. Blandningen kommer att skära sig och det ska vara så.
  3. Blanda alla torra ingredienser ordentligt i en annan bunke.
  4. Vispa upp äggen i en tredje bunke och tillsätt sedan mjölkblandningen, olja, 1 ½ msk vitvinsvinäger och pastafärg. Blanda väl.
  5. Rör ner de torra ingredienserna och blanda till en klumpfri smet.
  6. Fördela smeten i två runda formar, cirka 22 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i cirka 35 minuter. Kontrollera med en provsticka mot slutet av tiden, den ska vara torr när du tar upp den. Låt bottnarna svalna på galler.
  1. Lägg smöret i en bunke, tillsätt Philadelphia ost och vispa in den på låg hastighet. Vispa sedan ner florsocker och vaniljsocker lite åt gången. Vispa inte mer än nödvändigt, då blir frostingen lös. Om det skulle hända är det bara att ställa in den i kylskåpet en stund.
  2. Dela bottnarna på mitten så att du har fyra bottnar. Lägg en av dem på ett tårtfat och bred ut ett lager frosting ovanpå. Fortsätt varva bottnar och frosting och avsluta med att täcka hela tårtan med resterande frosting. Låt gärna kakan stå i kylskåpet någon timme så att frostingen hinner sätta sig.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer