Plommonkaka med mandelmassa och citron.

10 bitar

Ingredienser

– 225 g plommon 
– 150 g rumsvarmt smör 
– 150 g riven eller smulad mandelmassa 
– 1 citron, rivet skal 
– 2 ägg 
– 2 dl strösocker 
– 2 dl vetemjöl 
– 1 tsk bakpulver 
– mandelspån 
Garnering 
– florsocker 

Gör så här

1.Sätt ugnen på 175°.
2.Skölj, dela och kärna ur plommonen. Rör smöret mjukt tillsammans med mandelmassan och rivet citronskal.
3.Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna och sockret pösigt. Rör i smörblandningen, lite i taget. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten.
4.Vispa vitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam., med löstagbar kant. Strö på lite mandelspån. Lägg på plommonen med skal sidan uppåt.
5.Grädda i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter. Låt svalna och pudra ev över florsocker vid servering.

Publicerat 06/09/2023

10 bitar

Ingredienser

– 225 g plommon 
– 150 g rumsvarmt smör 
– 150 g riven eller smulad mandelmassa 
– 1 citron, rivet skal 
– 2 ägg 
– 2 dl strösocker 
– 2 dl vetemjöl 
– 1 tsk bakpulver 
– mandelspån 
Garnering 
– florsocker 

Gör så här

1.Sätt ugnen på 175°.
2.Skölj, dela och kärna ur plommonen. Rör smöret mjukt tillsammans med mandelmassan och rivet citronskal.
3.Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna och sockret pösigt. Rör i smörblandningen, lite i taget. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten.
4.Vispa vitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam., med löstagbar kant. Strö på lite mandelspån. Lägg på plommonen med skal sidan uppåt.
5.Grädda i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter. Låt svalna och pudra ev över florsocker vid servering.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer