Norska vepsebol
Publicerat 30/07/2025
-marängkakor med choklad och mandel
40 st ugn 180 grader
3 äggvitor |
2 tsk vaniljsocker |
200 g strösocker |
200 g mandel |
200 g mörk choklad |
Vispa vitorna till fluffigt skum.
Tillsätt vaniljsocker och socker lite i taget och fortsätt vispningen.
Det blir till en slät och glansig maräng. Finhacka mandel och choklad och vänd ner i marängen.
Klicka ut matskedsstora kakor på plåtar med bakplåtspammer. Baka i 10 minuter.
Låt kakorna svalna på plåten.
Ta en stekspade och lägg över på kakfat eller burk.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer