Mördegstårta med hallonsylt
Publicerat 27/05/2025
Annorlunda mördegstårta med spännande kryddor i degen.
Receptet är gammalt, mer än 200 år.
Mördeg
| 1 ½ dl vetemjöl |
| 1 ägg |
| 1 äggvita |
| 1 dl socker |
| 100 g margarin |
| 2 dl ströbröd |
| 1 tsk nejlikor |
| 1 tsk kanel |
| Skal av ½ citron |
| 100 g mald sötmandel |
Fyllning: 500 g hallonsylt
Pensling: ägg
Blanda alla ingredienser till mördegen direkt på bakbordet och arbeta ihop den.
Eller kör den i foodprocessor. Lägg degen kallt att vila.
Kavla ut 2/3 av degen och klä en smord form med löstagbar botten, ca 27 cm i diameter.
Lägg på sylten.
Kavla ut resten av degen, skär den i remsor och lägg dem i ett rutmönster över sylten.
Pensla med uppvispat ägg och grädda ca 30 minuter i 200 grader.

Till tårtan
Fransipankräm
| 3 dl vaniljkräm |
| 1 dl sötmandel, skållad och hackad |
| 1 dl vispad grädde |
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer