Milano stänger.

Recept 30 st.
Ungs temperatur 200 grader, varmluft 175 grader
200 gr smör eller margarin
¾ dl socker
1 äggula
Fyllning:
200 g mandelmassa
3 äggvita
socker
50 g mandelspån
Pensling och garnering
äggvita
Socker ¼ dl
Arbeta snabbt samman mjöl, matfett, socker och äggula till en deg. Låt den stå kallt några timmar.
Riv mandelmassan Blanda den med äggvitan till en smidig massa.
Kavla ut degen på mjölat bakbord. Sporra eller skär ut rektanglar, 8x6 cm Lägg lite mandelsmet längs ena långsidan. Rulla ihop till 2-3 cm tjocka stänger. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Pensla med äggvita Strö på en aning socker och sist mandelspånen.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.

Publicerat 06/09/2023

Recept 30 st.
Ungs temperatur 200 grader, varmluft 175 grader
200 gr smör eller margarin
¾ dl socker
1 äggula
Fyllning:
200 g mandelmassa
3 äggvita
socker
50 g mandelspån
Pensling och garnering
äggvita
Socker ¼ dl
Arbeta snabbt samman mjöl, matfett, socker och äggula till en deg. Låt den stå kallt några timmar.
Riv mandelmassan Blanda den med äggvitan till en smidig massa.
Kavla ut degen på mjölat bakbord. Sporra eller skär ut rektanglar, 8×6 cm Lägg lite mandelsmet längs ena långsidan. Rulla ihop till 2-3 cm tjocka stänger. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Pensla med äggvita Strö på en aning socker och sist mandelspånen.
Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 10 minuter eller tills de fått fin färg.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer