Lingonfrallor med surdeg.

Lingonfrallor med surdeg.

Ingredienser 30 frallor

2 dl fyrkornskorss+2 dl vatten

4 dl kallt vatten

150 g råg surdeg

25 g jäst

1 dl lingon

11-13 dl vetemjöl

½ dl vetekli

2 tsk salt

1-2 msk olja

Gör så här:

Koka upp fyrkorns krosset med 2 dl vatten, och koka ihop till en gröt.

Låt svalna. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med det kalla vattnet. Tillsätt resten av

ingredienserna utom oljan, och arbeta degen i 10 minuter i maskin. Smörj en bunke med oljan,

Lägg i degen. Vik degen ett par gånger så att det kommer olja runtom. Sätt plast över bunken

och låt jäsa i minst 8 timmar i kylskåpet.

Vänd upp degen på ett mjölat bord och forma 30 frallor. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka 60 minuter. Sätt på ugnen på 250 grader, grädda frallorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter.

Publicerat 15/12/2023

Lingonfrallor med surdeg.

Ingredienser 30 frallor

2 dl fyrkornskorss+2 dl vatten

4 dl kallt vatten

150 g råg surdeg

25 g jäst

1 dl lingon

11-13 dl vetemjöl

½ dl vetekli

2 tsk salt

1-2 msk olja

Gör så här:

Koka upp fyrkorns krosset med 2 dl vatten, och koka ihop till en gröt.

Låt svalna. Smula ner jästen i en bunke och rör ut med det kalla vattnet. Tillsätt resten av

ingredienserna utom oljan, och arbeta degen i 10 minuter i maskin. Smörj en bunke med oljan,

Lägg i degen. Vik degen ett par gånger så att det kommer olja runtom. Sätt plast över bunken

och låt jäsa i minst 8 timmar i kylskåpet.

Vänd upp degen på ett mjölat bord och forma 30 frallor. Lägg frallorna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa i cirka 60 minuter. Sätt på ugnen på 250 grader, grädda frallorna i mitten av ugnen i 10-12 minuter.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer