Läskiga halloweenmuffins

Ingredienser 

Muffins 12st

Smör  125 g
100g Strösocker     
1 ½ dl Sal 
½ tsk Ägg     
 1 Vetemjöl           
 3 ½ dl Kakao 
 2 ½ msk Vaniljsocker      
2 tsk Bakpulver
1 tsk Mjölk   
2 dl Mörk choklad, hackad    
Smörkräm
Smör    
125 g Florsocker          
5 dl Hushållsfärg, gul och röd  
 
Marsipanspöken
Tandpetare        
12 St Polly      1
2 bitar Marsipan           
150 g Florsocker  
Mörk choklad, smält  

Gör så här

Muffins

  1. Sätt ungen 175 grader eller 160 grader varmluft
  2. Vispa ihop smör, socker och salt poröst i en bunke. Visper ner egget och rör ner mjölken
  3. Blanda med mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner mjölblandingen och rör till en slät smed. Vänd der chokladen.
  4. Fördela smeten i en muffinplåt med 12 medelstora formar (ca ¾ dl smet i varje). Grädda i mitten av ungen 15-18 min. Låt svalna helt.

Marsinpanspöken

  1. Fäst en tandpetare i underdelen varje på godisbit. Sät sedan in en tandpetare med godis i varje muffin.
  2. Strö lite florsocker på ett bakbord och kavla ut hälften av marsipanen tunt. Skär ut 6 cirklar, ca. 8 cm i diameter. Låt varje cirkel falla över en godisbit. Upprepa med resten av marsipanen.
  3. Rita ansikten på spökener med smält choklad, tex med hjälp av tandpetare.

Smörkräm

  1. Vispa smöret poröst i en bunke. Tillsätt lite florsocker åt gången tills smörkrämen är lätt och luftig.
  2. Gör orange färg genom att blanda gul och röd hushållsfärg. Blanda ner lite av färgen åt gangen i smörkrämen till ösnkad färgintensitetet.
  3. Fyll en sprits- eller plastpåse med smörkräm och klipp ett hål i ena hörnet
  4. (anv. ev stjärformad tyll). Spritsa smörkrämen över muffinsarna.

Publicerat 09/10/2025

Ingredienser 

Muffins 12st

Smör  125 g
100g Strösocker     
1 ½ dl Sal 
½ tsk Ägg     
 1 Vetemjöl           
 3 ½ dl Kakao 
 2 ½ msk Vaniljsocker      
2 tsk Bakpulver
1 tsk Mjölk   
2 dl Mörk choklad, hackad    
Smörkräm
Smör    
125 g Florsocker          
5 dl Hushållsfärg, gul och röd  
 
Marsipanspöken
Tandpetare        
12 St Polly      1
2 bitar Marsipan           
150 g Florsocker  
Mörk choklad, smält  

Gör så här

Muffins

  1. Sätt ungen 175 grader eller 160 grader varmluft
  2. Vispa ihop smör, socker och salt poröst i en bunke. Visper ner egget och rör ner mjölken
  3. Blanda med mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner mjölblandingen och rör till en slät smed. Vänd der chokladen.
  4. Fördela smeten i en muffinplåt med 12 medelstora formar (ca ¾ dl smet i varje). Grädda i mitten av ungen 15-18 min. Låt svalna helt.

Marsinpanspöken

  1. Fäst en tandpetare i underdelen varje på godisbit. Sät sedan in en tandpetare med godis i varje muffin.
  2. Strö lite florsocker på ett bakbord och kavla ut hälften av marsipanen tunt. Skär ut 6 cirklar, ca. 8 cm i diameter. Låt varje cirkel falla över en godisbit. Upprepa med resten av marsipanen.
  3. Rita ansikten på spökener med smält choklad, tex med hjälp av tandpetare.

Smörkräm

  1. Vispa smöret poröst i en bunke. Tillsätt lite florsocker åt gången tills smörkrämen är lätt och luftig.
  2. Gör orange färg genom att blanda gul och röd hushållsfärg. Blanda ner lite av färgen åt gangen i smörkrämen till ösnkad färgintensitetet.
  3. Fyll en sprits- eller plastpåse med smörkräm och klipp ett hål i ena hörnet
  4. (anv. ev stjärformad tyll). Spritsa smörkrämen över muffinsarna.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer