Kladdkaka med maräng-sviss topping.
Publicerat 06/03/2024
Ingredienser
12 bitar
Smör | 100 g |
Ägg | 2 |
Strösocker | 3 dl |
Vaniljsocker | 1 tsk |
Vetemjöl | 1 ½ dl |
Kakao | 4 msk |
Salt | 1 krm |
Topping | |
Vispgrädde | 2 dl |
Vaniljglass | 2 dl |
Små maränger | 15 st |
Banan | 1 st |
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
- Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
- Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret.
- Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna.
- Vispa grädden. Toppa kladdkakan med glass, grädde, färgglada maränger och bananbitar.
Klart!
![](https://www.baeko.se/wp-content/uploads/2024/03/Kladdkaka-med-marangsvis-topping.jpg)
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer