Kladdkaka med maräng-sviss topping.

Ingredienser

12 bitar

Smör100 g
Ägg2
Strösocker3 dl
Vaniljsocker1 tsk
Vetemjöl1 ½ dl
Kakao4 msk
Salt1 krm
Topping 
Vispgrädde2 dl
Vaniljglass2 dl
Små maränger15 st
Banan1 st

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
  • Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna.
  • Vispa grädden. Toppa kladdkakan med glass, grädde, färgglada maränger och bananbitar.

Klart!

Publicerat 06/03/2024

Ingredienser

12 bitar

Smör100 g
Ägg2
Strösocker3 dl
Vaniljsocker1 tsk
Vetemjöl1 ½ dl
Kakao4 msk
Salt1 krm
Topping 
Vispgrädde2 dl
Vaniljglass2 dl
Små maränger15 st
Banan1 st

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
  • Smält smöret i en kastrull och låt svalna något.
  • Rör ihop ägg och socker, blanda ner de torra ingredienserna och rör ner det smälta smöret.
  • Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen ca 12 min. Låt kakan svalna.
  • Vispa grädden. Toppa kladdkakan med glass, grädde, färgglada maränger och bananbitar.

Klart!

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer