Kanelbullar med fullkornsdinkelmjöl
Publicerat 20/09/2025
Ingredienser:
50 g färsk jäst |
150 g smör |
5 dl mjölk |
5 st färska urkärnade dadlar |
1 st ägg |
1/2 tsk salt |
3 dl fullkornsdinkelmjöl |
1 dl grahamsmjöl fullkorn |
8 dl vetemjöl special |
Fyllning: |
100 g mjukt smör |
170 g urkärnade dadlar |
1 dl vatten |
3 msk kanel |
Topping: |
1 st uppvispat ägg |
Sesamfrön gärna oskalade |
Gör så här:
- Mixa ingredienserna till fyllningen till en slät kräm i en bunke.
- Smält smöret i en kastrull. Mixa ihop mjölk och dadlar till en daddelmjölk. Häll ner dadelmjölken i kastrullen med smör och låt den bli ljummen, max 37°.
- Smula jästen i en bunke och häll över mjölkblandningen. Tillsätt ägg och salt och rör om.
- Tillsätt sedan fullkornsdinkel och grahamsmjöl, rör om. Till sist även vetemjölet, lite i taget tills du får en deg som inte klibbar. Blir det för mycket mjöl blir bullarna torra och det vill vi inte.
- Låt degen jäsa i bunken under en bakduk ca 30-40 minuter.
- Dela degen i 2 delar och kavla ut degen på ett mjölat bakbord. Bred på fyllningen och forma till bullar.
- Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
- Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön.
- Grädda bullarna på 225° ca 7-10 minuter.
- Låt svalna, ät och NJUT!

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer