Julsallad.

Gör så här:

Julsallad.
Ingredienser           4 port
Grönkål eller svartkål 200 g
Ädel gräddost 140 g
Dadlar 4 Färska fikon
2 Päron 1
Frysta lingon ½ dl
Oxalis 1 kruka
Dressing:
Skånsk senap 1 tsk
Dijonsenap 1 tsk
Citron, pressad saft ½
Olivolja 3 msk
Flytande honung 1 msk
Salt och svartpeppar.Kanderade valnötter:
Kanderade valnötter:
Strösocker ¾ dl Vatten 1 msk Valnötter 1 dl
 

Kanderade valnötter:

Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret är karamelliserat och blivit gyllene i färgen. Ta av från spisen och tillsätt valnötterna.

Rör om försiktigt och stjälp sedan upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna innan du hackar nötterna i grova bitar.

Julig kran:
Rör ihop dressingen i en skål.

Dra bort grönkålen från den grova stammen. Vänd ner kålen i dressingen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Smula osten. Kärna ur dadlarna. Skär fikonen i klyftor. Skiva päronet.

Lägg grönkålen som en krans på ett stort fat. Lägg på smulad ost och dekorera med kanderade valnötter, dadlar, fikon, päron, lingon och oxalis.

Publicerat 20/12/2023

Gör så här:

Julsallad.
Ingredienser           4 port
Grönkål eller svartkål 200 g
Ädel gräddost 140 g
Dadlar 4 Färska fikon
2 Päron 1
Frysta lingon ½ dl
Oxalis 1 kruka
Dressing:
Skånsk senap 1 tsk
Dijonsenap 1 tsk
Citron, pressad saft ½
Olivolja 3 msk
Flytande honung 1 msk
Salt och svartpeppar.Kanderade valnötter:
Kanderade valnötter:
Strösocker ¾ dl Vatten 1 msk Valnötter 1 dl
 

Kanderade valnötter:

Smält socker och vatten i en stekpanna tills sockret är karamelliserat och blivit gyllene i färgen. Ta av från spisen och tillsätt valnötterna.

Rör om försiktigt och stjälp sedan upp på ett bakplåtspapper. Låt svalna innan du hackar nötterna i grova bitar.

Julig kran:
Rör ihop dressingen i en skål.

Dra bort grönkålen från den grova stammen. Vänd ner kålen i dressingen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.

Smula osten. Kärna ur dadlarna. Skär fikonen i klyftor. Skiva päronet.

Lägg grönkålen som en krans på ett stort fat. Lägg på smulad ost och dekorera med kanderade valnötter, dadlar, fikon, päron, lingon och oxalis.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer