HALLOWEENPAJ
Publicerat 16/10/2025
Ingredienser 8 portioner Ugn:175 grader.
3½ dl vetemjöl |
½ dl florsocker |
1 tsk äkta vaniljsocker |
150 g smör, rumsvarmt |
½-1 msk vatten |
Fyllning
6 dl créme fraiche |
3 ägg |
1 citron, finrivet skal |
+ 1 msk saft |
1½ dl strösocker |
¾ dl vetemjöl |
1 tsk vaniljsocker |
2 krm salt |
Topping
3 gelatinblad |
450 g frysta hallon |
½ dl vatten |
½ dl strösocker |
Godis, till garnering |
Gör så här:
Blanda mjöl, florsocker, vaniljsocker, salt och smör till ett smul, gärna i matberedare monterad med kniv.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdengen i en form med avtagbara kant. 24 cm i diameter. Nagga botten och ställ i frysen 10 minuter
Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter
Rör ihop crème fraiche, ägg citronskal och saft, socker , mjöl, vaniljsocker och salt.
Häll smeten i pajskalet och grädda ca 30 minuter och låt svalna helt.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vaten ca 5 minuter. Koka upp hallonen och låt koka 2 minuter.
Häll i en sil och pressa ur vätskan ner i en bunke. Koka upp vatten och socker så att sockret löses upp.
Smält gelatinbladen i sockerlagen och rör ner i hallonsåsen. Häll ovanbå kakan och låt stelna helt i kylen.
Garnera kakan med godis.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer