HALLOWEENPAJ
Publicerat 16/10/2025
Ingredienser 8 portioner Ugn:175 grader.
| 3½ dl vetemjöl |
| ½ dl florsocker |
| 1 tsk äkta vaniljsocker |
| 150 g smör, rumsvarmt |
| ½-1 msk vatten |
Fyllning
| 6 dl créme fraiche |
| 3 ägg |
| 1 citron, finrivet skal |
| + 1 msk saft |
| 1½ dl strösocker |
| ¾ dl vetemjöl |
| 1 tsk vaniljsocker |
| 2 krm salt |
Topping
| 3 gelatinblad |
| 450 g frysta hallon |
| ½ dl vatten |
| ½ dl strösocker |
| Godis, till garnering |
Gör så här:
Blanda mjöl, florsocker, vaniljsocker, salt och smör till ett smul, gärna i matberedare monterad med kniv.
Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdengen i en form med avtagbara kant. 24 cm i diameter. Nagga botten och ställ i frysen 10 minuter
Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter
Rör ihop crème fraiche, ägg citronskal och saft, socker , mjöl, vaniljsocker och salt.
Häll smeten i pajskalet och grädda ca 30 minuter och låt svalna helt.
Blötlägg gelatinbladen i kallt vaten ca 5 minuter. Koka upp hallonen och låt koka 2 minuter.
Häll i en sil och pressa ur vätskan ner i en bunke. Koka upp vatten och socker så att sockret löses upp.
Smält gelatinbladen i sockerlagen och rör ner i hallonsåsen. Häll ovanbå kakan och låt stelna helt i kylen.
Garnera kakan med godis.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer
