HALLOWEENPAJ

Ingredienser 8 portioner Ugn:175 grader.

3½ dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 tsk äkta vaniljsocker
150 g smör, rumsvarmt
½-1 msk vatten

Fyllning

6 dl créme fraiche
3 ägg
1 citron, finrivet skal
+ 1 msk saft
1½ dl strösocker
¾ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Topping

3 gelatinblad
450 g frysta hallon
½ dl vatten
½ dl strösocker
Godis, till garnering

Gör så här:

Blanda mjöl, florsocker, vaniljsocker, salt och smör till ett smul, gärna i matberedare monterad med kniv.

Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdengen i en form med avtagbara kant. 24 cm i diameter. Nagga botten och ställ i frysen 10 minuter

Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter

Rör ihop crème fraiche, ägg citronskal och saft, socker , mjöl, vaniljsocker och salt.

Häll smeten i pajskalet  och grädda ca 30 minuter och låt svalna helt.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vaten ca 5 minuter. Koka upp hallonen och låt koka 2 minuter.

Häll i en sil och pressa ur vätskan ner i en bunke. Koka upp vatten och socker så att sockret löses upp.

Smält gelatinbladen i sockerlagen och rör ner i hallonsåsen. Häll ovanbå kakan och låt stelna helt i kylen.

Garnera kakan med godis.

Publicerat 16/10/2025

Ingredienser 8 portioner Ugn:175 grader.

3½ dl vetemjöl
½ dl florsocker
1 tsk äkta vaniljsocker
150 g smör, rumsvarmt
½-1 msk vatten

Fyllning

6 dl créme fraiche
3 ägg
1 citron, finrivet skal
+ 1 msk saft
1½ dl strösocker
¾ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 krm salt

Topping

3 gelatinblad
450 g frysta hallon
½ dl vatten
½ dl strösocker
Godis, till garnering

Gör så här:

Blanda mjöl, florsocker, vaniljsocker, salt och smör till ett smul, gärna i matberedare monterad med kniv.

Tillsätt vatten och arbeta snabbt ihop till en deg. Tryck ut pajdengen i en form med avtagbara kant. 24 cm i diameter. Nagga botten och ställ i frysen 10 minuter

Förgrädda mitt i ugnen 10 minuter

Rör ihop crème fraiche, ägg citronskal och saft, socker , mjöl, vaniljsocker och salt.

Häll smeten i pajskalet  och grädda ca 30 minuter och låt svalna helt.

Blötlägg gelatinbladen i kallt vaten ca 5 minuter. Koka upp hallonen och låt koka 2 minuter.

Häll i en sil och pressa ur vätskan ner i en bunke. Koka upp vatten och socker så att sockret löses upp.

Smält gelatinbladen i sockerlagen och rör ner i hallonsåsen. Häll ovanbå kakan och låt stelna helt i kylen.

Garnera kakan med godis.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer