Grov bråttom limpa.

Till 1 bröd behövs:

4 dl rågsik (200 g)
½ dl rågkross (30 g)
½ dl vetekli (20 g)
1 dl rostade solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
250 g kessela
2½ dl vatten
1 msk mild olja
2 msk honung
Strössel: Blandade frön.  

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Smörj en 1½ liters form och bröda den med lite frön.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Blanda samman kesellan och vatten. Tillsätt vätskan, oljan och honungen i torgvarorna.

Rör om väl. Häll smeten i formen och strö över lite frön.

grädda i 60 minuter

  • Låt brödet vila i några minuter innan de tas ur formen och får svalna på galler under bakduk.

Bikarbonat ger en speciell smak åt bröd, och kan bytas ut mot dubbla mängden bakpulver.

Publicerat 08/03/2024

Till 1 bröd behövs:

4 dl rågsik (200 g)
½ dl rågkross (30 g)
½ dl vetekli (20 g)
1 dl rostade solrosfrön
½ dl pumpafrön
1 tsk bikarbonat
1 ½ tsk salt
250 g kessela
2½ dl vatten
1 msk mild olja
2 msk honung
Strössel: Blandade frön.  

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 175 grader
  2. Smörj en 1½ liters form och bröda den med lite frön.
  3. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  4. Blanda samman kesellan och vatten. Tillsätt vätskan, oljan och honungen i torgvarorna.

Rör om väl. Häll smeten i formen och strö över lite frön.

grädda i 60 minuter

  • Låt brödet vila i några minuter innan de tas ur formen och får svalna på galler under bakduk.

Bikarbonat ger en speciell smak åt bröd, och kan bytas ut mot dubbla mängden bakpulver.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer