DUBBELBOTTNAD HASSELNÖTSTÅRTA                        

12 bitar

Tårtbottnar

3 stora mogna bananer (340 g)
1 ½ mugg mandelmjölk 4 ½ dl.
6 msk råkakaopulver
2/3 lönnsirap  (2dl)
6 msk kokosplamsocker
3 muggar råris eller bovetemjöl (600 g)
1 mugg hasselnöter (190 g)
Kokosolja till formarna

Värm ugnen till 200 C (varmluft 180 graderC).

Kör bananer, mandelmjölk, råkakao. Lönnsorap och kokospalmsocker slätt i en mixer.

Häll smeten i en stor skål och rör därefter ner rismöjlet.

Hacka hasselnötterna i matberedaren,  de ska bli som ett lite grynigt mjöl men inte helt slätt. Vänd ner hacket i smeten.

Smörj  2 runda kakformar (20-25cm). med kokosolja och fördela kaksmeten i dem.

Grädda bottnarna i cira 30 minuter. Stick en provsticka i mitten. Om den är helt torr när du du drar ut den är bottnarna färdiga.

Ta ut formarna och låt bottnarna svalna i 10-15 minuter innan du börja bygga din tårta.

Fyllning

2 mogna bananer
6 msk kokospalmsocker
6 msk hasselnötssmör
2 msk kokosolja

Medan bottnarna gräddas kör du alla ingredienser till krämnen slätt i mixern tillsammans med

 (1 ½ mugg dl) vatten . Häll upp krämen i en skål och låt den tjockna i kylskåp tills bottnarna har svalnat.

När bottnarna är tillräckligt  svala häller du krämen i en skål och låt den tjockna i kylskåp tills bottnarna har svalnat.

När bottnarna är tillräcklligt svala häller du kräm över båda två var för sig (spara lite kräm ) och låter dem stå 5-10 minuter så att krämen hinner stelna lite. Lägg sedan den ena bottenen ovanpå den andra och ringla över rwesten av krämne så att den flyter ut och rinner längs sidorna.

Dekorera med bär.

Tips!

Krämen är god separat med.

 God till att doppa fruktstavar i.

Publicerat 08/08/2025

12 bitar

Tårtbottnar

3 stora mogna bananer (340 g)
1 ½ mugg mandelmjölk 4 ½ dl.
6 msk råkakaopulver
2/3 lönnsirap  (2dl)
6 msk kokosplamsocker
3 muggar råris eller bovetemjöl (600 g)
1 mugg hasselnöter (190 g)
Kokosolja till formarna

Värm ugnen till 200 C (varmluft 180 graderC).

Kör bananer, mandelmjölk, råkakao. Lönnsorap och kokospalmsocker slätt i en mixer.

Häll smeten i en stor skål och rör därefter ner rismöjlet.

Hacka hasselnötterna i matberedaren,  de ska bli som ett lite grynigt mjöl men inte helt slätt. Vänd ner hacket i smeten.

Smörj  2 runda kakformar (20-25cm). med kokosolja och fördela kaksmeten i dem.

Grädda bottnarna i cira 30 minuter. Stick en provsticka i mitten. Om den är helt torr när du du drar ut den är bottnarna färdiga.

Ta ut formarna och låt bottnarna svalna i 10-15 minuter innan du börja bygga din tårta.

Fyllning

2 mogna bananer
6 msk kokospalmsocker
6 msk hasselnötssmör
2 msk kokosolja

Medan bottnarna gräddas kör du alla ingredienser till krämnen slätt i mixern tillsammans med

 (1 ½ mugg dl) vatten . Häll upp krämen i en skål och låt den tjockna i kylskåp tills bottnarna har svalnat.

När bottnarna är tillräckligt  svala häller du krämen i en skål och låt den tjockna i kylskåp tills bottnarna har svalnat.

När bottnarna är tillräcklligt svala häller du kräm över båda två var för sig (spara lite kräm ) och låter dem stå 5-10 minuter så att krämen hinner stelna lite. Lägg sedan den ena bottenen ovanpå den andra och ringla över rwesten av krämne så att den flyter ut och rinner längs sidorna.

Dekorera med bär.

Tips!

Krämen är god separat med.

 God till att doppa fruktstavar i.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer