CHOCKLADKAKA MED CHILI
Publicerat 01/05/2025
16 personer
250 g mörk choclad (minst 70% Kakao) |
250 g ljust muscovadosocker |
1 röd chili |
1 vaniljstång |
125 g valnötsolja |
8 ägg |
2 msk rivet apelsinskal |
Smält chokladen långsamt i en kastrull och tillsätt hälften av sockret.
Hacka chilin jättefin, ta bortt vaniljkornen från vaniljstången och lägg ner det i kastrullen tillsammans
Med smör och olja. Låt massan svalna. Skilj äggvitorna från gulorna i en annan skål och vispa dem halvstyva. Tillsätt resten av sockret och vispa vidare tills äggvitorna blir helt styva. Rör ner äggulorna
I chokladmassan. Vänd sedan ner äggvitorna i chokladmassan och häll det i eng ungsfast form.
Grädda kakan i 200 grader ca 45 minuter. Låt kakan svalna ordentligt innan du skär upp den- helst ska
Kakan bakas dagen innan den ska ätas så att chilin får tid på sig att avge smak. Riv lite apelsinskal
På toppen av kakan som garnering.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer