BROWNIES MED SÖTPOTATIS
Publicerat 15/09/2025
10-12 Brownies
Ingredienser
2 medlestora sötpotatis (600g) |
14 medjooldadlar, urkärnade |
2/3 mugg mald mandel (80g) |
½ mugg bovete eller rårismjöl (100g) |
4 msk råkakaopulver |
3 msk lönnsirap |
1 nypa salt |
Värm ugnen till 180 grader , (varmluft 160 grader).
Skala sötpotatisen, skär den i bitar och ångkoka bitarna i ca 20 minuter eller tills de hunnit bli riktigt mjuka.
När de är så mjuka att de nästan faller isär skrapar du ner dem i matberedaren. Lägg även i de urkärnade dadlarna och kör allt till en slät,
Krämig puré.
Häll övriga ingredienser i en rymlig skål, rör ner potatis och dadelpurén och blanda runt riktigt ordentligt.
Häll smeten i en form eller långpanna klädd med bakplåtspapper och gräddan kakan i ca 20-30 minuter,
eller tills du kan sticka en gaffel i mitten utan att den blir kladdig
Ta yt jajab icg kpt deb svalna i 10 minuter. Fuska inte här, kakan behöver nämlingen tid att sätta sig för att inte bli smulig.
Tips!
Har du inte råkakaopulver hemma kan du använda vanlig kakao, men då måste du ta dubbelt så mycket pulver för att få samma härliga
Choklandsmak.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer