Blomkålspaj till ert sommar sortiment.

Ett ägg i pajdegen gör skalet sprött och gott. 4 port

Tillagningstid: 1 timme och 15 min, varav 30 min arbetstid.

Detta behöver ni till degen.

  • 2,5 msk rapsolja
  • 2 dl grahamsmjöl eller annat fullkornsmjöl (120 g)
  • 1,5 dl vetemjöl (90 g)
  • 0,25 tsk salt (med jod)
  • 1 ägg
  • 3,5 msk vatten

Fyllningen

1 blomkål eller broccoli (ca 400 g rensad vikt).

  • 2 stora lökar eller 1 stor purjolök (200 g rensad vikt)
  • 3 ägg
  • 1,5 dl lättmjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt (med jod)
  • peppar
  • 75 g riven god ost, (max 17 % fett)
  • 1 bunt persilja (ca 40 gram)
  •  
  • Tillbehör
  • fullkornsbröd
  • 4 morötter i stavar    
  • Gör så här:
  • Pensla en pajform med 1 tsk olja. Häll resten av oljan i en skål tillsammans med mjöl och salt. Tillsätt ägg och vatten och arbeta ihop till en deg. Snabbast går det med en matberedare. Tryck ut degen i pajformen och ställ 30 minuter i kylskåpet. 
  • Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda pajformen 10 minuter i mitten av ugnen.
  • Dela blomkålen i små buketter och stocken i tärningar. Hacka löken. Koka blomkål och lök i osaltat vatten ca 5 minuter och låt rinna av i ett durkslag.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl, salt, peppar och ost i en skål. Blanda ner blomkål, lök och persilja. Häll i pajformen och grädda pajformen i mitten av ugnen i ca 45 minuter, tills den "stannat" och är gyllenbrun.
  • Låt pajen stå en stund och svalna och servera sedan med fullkornsbröd och morotsstavar.

Publicerat 17/05/2023

Ett ägg i pajdegen gör skalet sprött och gott. 4 port

Tillagningstid: 1 timme och 15 min, varav 30 min arbetstid.

Detta behöver ni till degen.

  • 2,5 msk rapsolja
  • 2 dl grahamsmjöl eller annat fullkornsmjöl (120 g)
  • 1,5 dl vetemjöl (90 g)
  • 0,25 tsk salt (med jod)
  • 1 ägg
  • 3,5 msk vatten

Fyllningen

1 blomkål eller broccoli (ca 400 g rensad vikt).

  • 2 stora lökar eller 1 stor purjolök (200 g rensad vikt)
  • 3 ägg
  • 1,5 dl lättmjölk
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt (med jod)
  • peppar
  • 75 g riven god ost, (max 17 % fett)
  • 1 bunt persilja (ca 40 gram)
  •  
  • Tillbehör
  • fullkornsbröd
  • 4 morötter i stavar    
  • Gör så här:
  • Pensla en pajform med 1 tsk olja. Häll resten av oljan i en skål tillsammans med mjöl och salt. Tillsätt ägg och vatten och arbeta ihop till en deg. Snabbast går det med en matberedare. Tryck ut degen i pajformen och ställ 30 minuter i kylskåpet. 
  • Sätt ugnen på 175 grader och förgrädda pajformen 10 minuter i mitten av ugnen.
  • Dela blomkålen i små buketter och stocken i tärningar. Hacka löken. Koka blomkål och lök i osaltat vatten ca 5 minuter och låt rinna av i ett durkslag.
  • Vispa ihop ägg, mjölk, vetemjöl, salt, peppar och ost i en skål. Blanda ner blomkål, lök och persilja. Häll i pajformen och grädda pajformen i mitten av ugnen i ca 45 minuter, tills den ”stannat” och är gyllenbrun.
  • Låt pajen stå en stund och svalna och servera sedan med fullkornsbröd och morotsstavar.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer