Ägg fat med curryfrästa räkor/ Spenat gott.
Publicerat 20/03/2024
4 portioner |
4 hårdkokta ägg |
400 g räkor |
2 msk smör |
2 tsk curry |
½ dl finhackad dill |
Skala äggen och räkorna. Skär äggen i halvor. Lägg den kupiga sidan upp på ett fat. |
Smält smöret i en kastrull. Tillsätt curryn och låt fräsa någon minut. |
Tillsätt räkorna och dillen. |
Låt dem hastigt fräsa i currysmöret. |
Fördela räkorna över äggen. |
Servera med grönsallad, bröd och smör. |
Spenatgott
4 portioner |
2 paket djupfryst bladspenat á250 g |
4 ägg |
2½ dl mjölk |
2 msk mjölk |
2 msk vetemjöl |
½ tsk salt |
1 kryddmått svartpeppar |
Gör så här:
Tina spenaten. Hacka den grovt. Vispa samman ägg, mjölk vetemjöl salt och peppar.
Tillsätt spenaten. Häll smeten i en smord kransform, rymd ca 1 liter.
Grädda i ugn vid 200 grader, ca 30 minuter.
Stjälp upp spenatkransen på ett varmt serveringsfat.
Servera med kassler eller tunga.
![](https://www.baeko.se/wp-content/uploads/2024/03/Paskhare-ute-1.jpg)
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer