Läskiga halloweenmuffins
Publicerat 09/10/2025
Ingredienser
Muffins 12st
Smör 125 g 100g Strösocker 1 ½ dl Sal ½ tsk Ägg 1 Vetemjöl 3 ½ dl Kakao 2 ½ msk Vaniljsocker 2 tsk Bakpulver 1 tsk Mjölk 2 dl Mörk choklad, hackad |
Smörkräm |
Smör 125 g Florsocker 5 dl Hushållsfärg, gul och röd |
Marsipanspöken |
Tandpetare 12 St Polly 1 2 bitar Marsipan 150 g Florsocker Mörk choklad, smält |
Gör så här
Muffins
- Sätt ungen 175 grader eller 160 grader varmluft
- Vispa ihop smör, socker och salt poröst i en bunke. Visper ner egget och rör ner mjölken
- Blanda med mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Sikta ner mjölblandingen och rör till en slät smed. Vänd der chokladen.
- Fördela smeten i en muffinplåt med 12 medelstora formar (ca ¾ dl smet i varje). Grädda i mitten av ungen 15-18 min. Låt svalna helt.
Marsinpanspöken
- Fäst en tandpetare i underdelen varje på godisbit. Sät sedan in en tandpetare med godis i varje muffin.
- Strö lite florsocker på ett bakbord och kavla ut hälften av marsipanen tunt. Skär ut 6 cirklar, ca. 8 cm i diameter. Låt varje cirkel falla över en godisbit. Upprepa med resten av marsipanen.
- Rita ansikten på spökener med smält choklad, tex med hjälp av tandpetare.
Smörkräm
- Vispa smöret poröst i en bunke. Tillsätt lite florsocker åt gången tills smörkrämen är lätt och luftig.
- Gör orange färg genom att blanda gul och röd hushållsfärg. Blanda ner lite av färgen åt gangen i smörkrämen till ösnkad färgintensitetet.
- Fyll en sprits- eller plastpåse med smörkräm och klipp ett hål i ena hörnet
- (anv. ev stjärformad tyll). Spritsa smörkrämen över muffinsarna.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer