Skördesoppa
Publicerat 10/09/2025
Ingredienser: 4 portioner
2 msk olivolja eller smör |
1 gul lök, hackad |
2 vitlöksklyftor, finhackade |
2 morötter, skivade |
2 palsternackor, skivade |
1 liten zucchini, tärnad |
2 potatisar, tärnade |
1 liten kålrot eller rotselleri, tärnad |
1 röd paprika, tärnad |
1 burk krossade tomater (400 g) |
1 liter grönsaksbuljong |
1 tsk timjan |
1 tsk oregano |
Salt & svartpeppar efter smak |
Ev. 1 dl grädde (för en krämigare variant) |
Färsk persilja till garnering
Så här gör du:
- Fräs lök och vitlök i olivolja i en stor kastrull tills de är mjuka.
- Tillsätt rotfrukterna (morot, palsternacka, potatis, kålrot) och fräs i några minuter.
- Lägg i zucchini och paprika. Stek ytterligare någon minut.
- Häll i krossade tomater och buljong. Rör om.
- Krydda med timjan, oregano, salt och peppar.
- Låt soppan sjuda i ca 20–30 minuter, tills alla grönsaker är mjuka.
- Smaka av. Vill du ha en krämigare soppa, tillsätt grädde på slutet.
- Garnera med hackad persilja och servera med ett gott bröd.
Formularbeginn

Formularende
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer