Välkryddad morotskaka

Ingredienser  1 kaka 

Ca 4 ¼ dl (250 g) Extra fint mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
½tsk nyriven  muskot
2 dl (110 g ) ljust muscovadosocker
1  ¾ dl solrosolja
3 stora ägg
5 mellanstora (300 g) rivna morötter
50 g valnötter eller pekannötter, grovhackade

Mascraponekräm med citroner

200 g mascraponeost.
Ca ¾ DL (50 g) siktat florsocker
1 msk citronsaft
Extra nötter till garnering

Sikta mjöl,bakpulver, kanel, ingefära, muskogt och socker i en stor skål.

Gör en fördjupning i mitten.

Vispa samman ägg och olja i en skål och håll blandingen i fördjupningen i de torra ingredienserna. Blanda noga med en träsked och rör därefter ned de rivna  morötterna

och nötterna.

Välsmord  hålform 23 cm i diameter eller avlång  900 g smord och bröad.

Häll smeten i formen och jämna till.Grädda i 180 grader varm ugn i 45-55 minuter. Pröva

Med provsticka  i den tjockaste delen av kakan- stickan ska vara torr när den tas ur.

Låt svalna i 15 minuter och stjälp sedena upp kakan på galler för att kallna helt.

Rör samman mascarponeost och florsocker till toppingen och tillsätt citronsaften.

Granera kakan med en del av toppingen och stö över nötterna. Servera resten av kakan. Förvara i lufttät burk på mycket sval plats eller kylskåp i upp till 4 dagar.

Publicerat 24/05/2025

Ingredienser  1 kaka 

Ca 4 ¼ dl (250 g) Extra fint mjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
½tsk nyriven  muskot
2 dl (110 g ) ljust muscovadosocker
1  ¾ dl solrosolja
3 stora ägg
5 mellanstora (300 g) rivna morötter
50 g valnötter eller pekannötter, grovhackade

Mascraponekräm med citroner

200 g mascraponeost.
Ca ¾ DL (50 g) siktat florsocker
1 msk citronsaft
Extra nötter till garnering

Sikta mjöl,bakpulver, kanel, ingefära, muskogt och socker i en stor skål.

Gör en fördjupning i mitten.

Vispa samman ägg och olja i en skål och håll blandingen i fördjupningen i de torra ingredienserna. Blanda noga med en träsked och rör därefter ned de rivna  morötterna

och nötterna.

Välsmord  hålform 23 cm i diameter eller avlång  900 g smord och bröad.

Häll smeten i formen och jämna till.Grädda i 180 grader varm ugn i 45-55 minuter. Pröva

Med provsticka  i den tjockaste delen av kakan- stickan ska vara torr när den tas ur.

Låt svalna i 15 minuter och stjälp sedena upp kakan på galler för att kallna helt.

Rör samman mascarponeost och florsocker till toppingen och tillsätt citronsaften.

Granera kakan med en del av toppingen och stö över nötterna. Servera resten av kakan. Förvara i lufttät burk på mycket sval plats eller kylskåp i upp till 4 dagar.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer