Struvor
                    Publicerat 11/12/2024
Ingredienser
18 st
| 1 ägg | 
| 1½ dl gräddmjölk 50/50 | 
| 2 dl vetemjöl | 
| 1 msk strösocker | 
| ½ citron, rivet skal | 
| Fritering: | 
| 500 g kokosfett | 
Gör så här
1.Rör ingredienserna till en jämn smet. Hetta upp kokosfett i en tjockbottnad gryta. Använd termometer, värm upp fettet till ca 180°. Värm upp struvjärnet.
2.Doppa järnet i smeten men inte så djupt att smeten kommer över kanten på struvjärnet. Doppa detta sedan i fettet, fritera till en vacker guldgul färg, ca 1 minut.
Tänk på att ha ett lock till hands om fettet blir för varmt och tar eld. Lägg på locket och kväv lågan.
3.Lossa kakan med en gaffel och doppa direkt i socker.
4.Struvorna är godast nybakade. Frys dem genast utan socker när de svalnat. Ta sedan fram och sprödvärm i ugn och doppa i socker.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer