Chokladtryffel med havtorn.
Publicerat 01/11/2023
| Chokladtryffel med havtorn |
| 50 stycken |
| 300 g mjölkchoklad |
| 50 g mörk choklad- mörk gärna criollo (70%) |
| 200 g havtornspuré- se nedan (Ny artikel i vårt sortiment). Artikelnr 430894 se mer i vårt BIBS. |
| 50 g smör |
| 0,5 dl honung |
| 1 krm havssalt |
| Garnering |
| 2 msk kakao- av hög kvalitet |
| 2 msk kakaobönor- krossade (cocoa nibs) |
| Havtornspuré |
| 250 g havtorn- frysta |
| 2 msk strösocker |
| Gör så här |
| Havtornspuré: Koka upp havtorn och socker. Mixa och passera genom en sil. |
| Hacka de båda chokladsorterna och lägg i en skål. Koka upp havtornspurén. Tillsätt smör, honung och salt under vispning. |
| Häll den varma purén över chokladen och låt stå ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav. Häll chokladen i en form, ca 15 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stå i kylen ca 12 timmar. |
| Skär tryffeln i bitar eller rulla till runda tryfflar. Pudra över kakao och strö eventuellt på krossade kakaobönor. |
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer
