Smörgåstårta med medelhavskänsla

Publicerat 10/06/2025
6 portioner
Ett runt lantbröd
2 msk olivolja |
1 vitlöksklyfta |
Fyllning1: |
1 stor burk (500 g) keso |
2 rostade paprikor, rosta själv eller köp färdiga på burk |
½ ask rucola |
Fyllning 2: |
2 paket (á 200g) Philadelphia Ost |
1 kruka basilica |
Saft och skal av en citron |
1 dl oliver, hackade |
Till dekoration |
50 g Parmaskinka |
50 g parmasan |
6 soltorkade tomater |
12 oliver, stora |
½ ask rucola |
Skär brödet i 3 stora runda skivor. Pensla skivorna med olivolja, gind in med vitlök och rosta gyllenbruna i ugn i ca 5 min i 225 grader. Mixa smaken av med salt och peppar. Bred fyllning på det understa brördet och fördela över rucolan.
Lägg på ett bröd till. Mixa alla ingredinser utomoliverna till fyllning 2 och bred hälften av den på det tredje brödet och bred resten av fyllning 2 över tårtan. ”Klistra”fast parmaskinka på tårtan.
Dekorera med hyvlad parmesan, soltorkad tomat, oliver och rucola.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer