Publicerat 06/06/2024

Studentmössor Macarons.

Ingredienser  24 st

3 dl mandelmjöl

4 dl florsocker

4 äggvitor

1 dl strösocker

Fyllning

1½ dl vispgrädde

200 g mörk choklad

Svart hushållsfärg

Garnering

sockerdekorationer

Gör så här

1.

Sikta mandelmjölet och florsockret i en finmaskig sil.

2.

Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa ner 1/2 dl strösocker lite åt gången.

3.

Vänd ner mjölet i tre omgångar i äggblandningen med en slickepott.

4.

Blanda smeten tills den blir lösare. Den ska vara lätt rinnig.

5.

Häll smeten i en spritspåse och spritas ut små klickar. Gör runda ringar och försök undvik att de blir toppiga.

6.

Dunka till plåten i bordet så att bubblorna försvinner från kakorna, låt vila i rumstemperatur i ca 30 minuter.

7.

Grädda längst ner i ugnen i 150 grader i ca 14 minuter, håll koll på dem så att de inte blir gula. De är klara när man kan försiktigt lossa dem från bakplåtspappret med en kniv. Om de sitter fast grädda någon minut till.

8.

Låt makaronerna svalna, blanda chokladfyllningen.

9.

Koka upp grädden och häll över den hackade chokladen. Rör tills allt smält. Tillsätt några droppar svart karamellfärg och rör försiktigt.

10.

Lägg chokladkrämen i en spritspåse, ingen tyll behövs. Låt svalna till lagom konsistens i kylen.

11.

Lägg en klick på hälften av kakorna och sätt fast en silverkula på kanten. Sätt på locket lite förskjutet så silverkulan syns. Förvara kakorna i tätslutande burk.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer