Studentmössor Macarons

Publicerat 06/06/2024
Studentmössor Macarons.
Ingredienser 24 st
3 dl mandelmjöl
4 dl florsocker
4 äggvitor
1 dl strösocker
Fyllning
1½ dl vispgrädde
200 g mörk choklad
Svart hushållsfärg
Garnering
sockerdekorationer
Gör så här
1.
Sikta mandelmjölet och florsockret i en finmaskig sil.
2.
Vispa äggvitorna till hårt skum, vispa ner 1/2 dl strösocker lite åt gången.
3.
Vänd ner mjölet i tre omgångar i äggblandningen med en slickepott.
4.
Blanda smeten tills den blir lösare. Den ska vara lätt rinnig.
5.
Häll smeten i en spritspåse och spritas ut små klickar. Gör runda ringar och försök undvik att de blir toppiga.
6.
Dunka till plåten i bordet så att bubblorna försvinner från kakorna, låt vila i rumstemperatur i ca 30 minuter.
7.
Grädda längst ner i ugnen i 150 grader i ca 14 minuter, håll koll på dem så att de inte blir gula. De är klara när man kan försiktigt lossa dem från bakplåtspappret med en kniv. Om de sitter fast grädda någon minut till.
8.
Låt makaronerna svalna, blanda chokladfyllningen.
9.
Koka upp grädden och häll över den hackade chokladen. Rör tills allt smält. Tillsätt några droppar svart karamellfärg och rör försiktigt.
10.
Lägg chokladkrämen i en spritspåse, ingen tyll behövs. Låt svalna till lagom konsistens i kylen.
11.
Lägg en klick på hälften av kakorna och sätt fast en silverkula på kanten. Sätt på locket lite förskjutet så silverkulan syns. Förvara kakorna i tätslutande burk.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer