Publicerat 24/05/2024

Här kommer 2 recept.

Västerbottenkex med Dijon

15-20 stycken

Sätt ugnen på 200 grader Lägg

1½ dl vetemjöl,

50 g smör

1 dl riven västerbottenost

1½ tsk dijonsenap i en matberedare.

Mixa till en smidig deg.

Gör en avlång rulle av degen, plasta in den, och låt ligga kallt ca 30 minuter.

Skär i ca ½ cm tjocka skivor och lägg på en bakpappersklödd plåt.

Toppa varje kex med riven västerbottenost och baka i ugnen ca 10 minuter.

Lägg ev på 1 klick pepparotsvisp, 1 liten skiva kalkonskiva

eller eget val rökt renstek och timjan.

Knäckesnittar med krabbröra roséppear och lime

Ger 20 st

Blanda 1 burk krabba (170 g) med 200 g färskost av philadelphiatyp och finrivet skal av 1 lime.

Smula ner 1 tsk rosépeppar och krydda med 2 krm salt och 2 tsk färskpressad limejuice.

Bryt tunt knäckebröd i bitar. Bred på röran precis före servering så att brödet inte mjuknar.

Dekorera med extra rosépeppar och finrivet limeskal.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer