Publicerat 13/03/2024

Ingredienser

10 bitar

125 g  smör

250 g  digestivekex

2 msk  strösocker

Fyllning

700 g  färskost

2 dl  strösocker

1 1/2 dl  crème fraiche

1 msk  finrivet citronskal

1 msk  färskpressad citronjuice

1 krm  salt

2 msk  vetemjöl

3   ägg

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Smält smöret och låt svalna. Mixa eller krossa kexen fint och blanda med smöret och sockret. Tryck ut i botten och ca 4 cm upp på kanterna i en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter (för 10 bitar).  

Fyllning: Vispa färskost och socker till en jämn smet med elvisp. Tillsätt crème fraiche, citronskal och -juice, salt och vetemjöl och vispa ihop. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa ihop till en jämn smet.

Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen 40–50 minuter, den ska fortfarande vara lite dallrig.

Låt svalna och ställ i kylen minst 2 timmar innan servering.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer