Råg kransar
Publicerat 16/02/2024
12 kransar:
50 g jäst |
50 g smör eller margarin |
2 dl vatten |
3 dl mjölk |
1½ tsk salt |
7 dl råg möjl. (ca 350 g) |
Smör eller margarin på plåtarna
Tillagning:
- Smula sönder jästen i en skål.
- 2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt vatten. Mjölk och salt. Låt det bli fingervarmt 37 grader.
- Häll degspadet över jästen och rör om så att det löser sig.
- Tillsätt mjölet och arbeta ihop allt till en smidig deg.
- Ta upp degen på bakbordet.
- Dela den i 12 delar. Rulla dem avlånga och forma dem till kransar. Lägg dem på smorda plåtar.
- Grädda i ugn vid 225 grader 12-15 minuter.
- Låt bröden kallna på galler.
Tips: Baka gärna 2-3 satser på en gång och frys in.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer