Publicerat 16/02/2024

12 kransar:

50 g jäst
50 g smör eller margarin
2 dl vatten
3 dl mjölk
1½ tsk salt
7 dl råg möjl. (ca 350 g)

Smör eller margarin på plåtarna

Tillagning:

  1. Smula sönder jästen i en skål.
  2. 2. Smält matfettet i en kastrull. Tillsätt vatten. Mjölk och salt. Låt det bli fingervarmt 37 grader.
  3. Häll degspadet över jästen och rör om så att det löser sig.
  4. Tillsätt mjölet och arbeta ihop allt till en smidig deg.
  5. Ta upp degen på bakbordet.
  6. Dela den i 12 delar. Rulla dem avlånga och forma dem till kransar. Lägg dem på smorda plåtar.
  7. Grädda i ugn vid 225 grader 12-15 minuter.
  8. Låt bröden kallna på galler.

Tips: Baka gärna 2-3 satser på en gång och frys in.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer