Publicerat 05/01/2024

12 bitar 40 min

Ingredienser
– 175 g smör – 3 ägg – 3 dl strösocker – 2 dl vetemjöl – 1 dl kakao – 2 tsk vaniljsocker – 1 msk lakritspulver – 1 krm salt Kolasås – 1½ dl strösocker – 2 msk ljus sirap – 1½ dl vispgrädde – ½ msk kakao – 50 g smör, rumstemp – 1 tsk vaniljsocker Garnering – hallon – kiwifrukter

Gör så här

1.Sätt ugnen på 175°.
2.Smält smöret, ta från värmen. Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör i mjöl, kakao, vaniljsocker, lakrits och salt. Tillsätt smöret.
3.Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam, med löstagbar botten.
4.Grädda i nedre delen av ugnen, ca 20 min. Låt svalna.
5.Kolasås: Blanda socker, sirap, grädde och kakao i en kastrull. Låt småkoka tills det bildas gångar av sleven när den dras i smeten, ca 30 min. Ta från värmen och rör i smör och vaniljsocker. Låt svalna.
6.Garnering: Häll kolasåsen över kakan. Garnera med hallon och skivad kiwi när kolasmeten stelnat.

Bli kund

De bästa varorna till bra priser

Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.

Läs mer