Citronpepparbröd
Publicerat 20/12/2023
Citronpepparbröd
Förberedelser: 20 minuter.
Tillagning totalt 25 minuter.
8 portioner
Ingredienser |
5 dl (250 g) vetemjöl |
2 ½ tsk bakpulver |
2 tsk citronpeppar eller 1 tsk rivet citronskal och 2 tsk svartpeppar |
45 g smör, tärnat |
1 msk hackad färsk gräslök |
1 ¾ dl (90 g) riven cheddar |
2 tsk vit vinäger |
¾ dl mjölk |
1.Sätt på ugnen på 200 grader. Pensla två bakplåtar med smält smör eller olja, eller lägg på ett bakplåtspapper.
Blanda mjöl, bakpulver, salt och citronpeppar eller citronskal och peppar i en stor bunke. Blanda smör och mjöl med fingrarna till en smulig masa. Rör ned gräslök och ost.
2.Rör ned vinäger i mjölken (det ska se ut att skära sig lite). Häll ned vätskan i bunken och blanda till en mjuk deg, tillsätt mer mjölk om degen är för hård. Själp upp degen på lätt mjölad yta och knåda den slät.
Dela den i två delar, lägg dem på de smorda plåtarna och kläm ut dem till en 2 ½ cm rund kaka. Markera 8 delar på varje bröd genom att snitta översidan lätt med kniv.
Strö över lite mjöl och grädda i 20-25 minuter, eller tills bröden får en fin färg och låter ihåliga när man knackar dem i botten. Servera brödet varmt med smör till.
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer