Plommonkaka med mandelmassa och citron.
                    Publicerat 01/09/2023

10 bitar
Ingredienser
| – 225 g plommon | |
| – 150 g rumsvarmt smör | |
| – 150 g riven eller smulad mandelmassa | |
| – 1 citron, rivet skal | |
| – 2 ägg | |
| – 2 dl strösocker | |
| – 2 dl vetemjöl | |
| – 1 tsk bakpulver | |
| – mandelspån | |
| Garnering | |
| – florsocker | |
Gör så här
| 1. | Sätt ugnen på 175°. | 
| 2. | Skölj, dela och kärna ur plommonen. Rör smöret mjukt tillsammans med mandelmassan och rivet citronskal. | 
| 3. | Dela äggen i gulor och vitor. Vispa gulorna och sockret pösigt. Rör i smörblandningen, lite i taget. Blanda mjöl och bakpulver, rör ner det i smeten. | 
| 4. | Vispa vitorna till ett fast skum. Vänd ner det i smeten. Bred ut smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diam., med löstagbar kant. Strö på lite mandelspån. Lägg på plommonen med skal sidan uppåt. | 
| 5. | Grädda i nedre delen av ugnen i 40–45 minuter. Låt svalna och pudra ev över florsocker vid servering. | 
Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer