Neapolitansk Tårta.
Publicerat 30/08/2023
Recept.

| Ingredienser: |
| 3 ½ dl vetemjöl |
| ½ dl florsocker |
| ½ rivet skal från en halv citron |
| 150 g smör |
| 1 äggula |
| 1 msk vatten |
| Fyllning |
| 1 dl socker |
| 3 ägg |
| 500 g Kesella gourmet |
| 1 dl hackad mandel |
| ½ hackade syltade apelsin skal |
| Rivet skal av ½ halv citron |
| Rivet sal av 1 apelsin |
| Gör så här: |
| 1. Hacka samman mjöl, socker citronskal och smör i en beredare eller direkt på bakbordet. |
| 2. Tillsätt gula och vatten och arbeta Ihop degen. Låt den vila kallt i 30 minuter. |
| 3. Vispa socker och ägg pösigt rör ner övriga ingredienser. |
| 4. Kavla ut degen och klä en form med löstagbar kant spara 1/5 av degen till garneringsremsor. |
| 5. Fyll formen med kvarg blandningen, kavla ut degen som är kvar och sporra ut remsor att lägga i ett rutmönster över fyllningen. |
| 6. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. |
| 7. Sikta över kakan med florsocker. |

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer