Quinoamuffins med torkade nypon
Publicerat 17/05/2025
Ca 20 muffins
Nypon har högt c-vitamininnehåll och quiona är rik både på proteiner och järn, medan dinkel tillför både mineraler och fibrer. Så dessa muffins är rena rama hälsokosten.
Muffins
¼ vaniljstång |
2 ägg |
2½ dl socker |
1 ¼ dl mjölk |
2 tsk bakpulver |
3 dl dinkelmjöl |
2 dl kokt och röd quinoa |
1 dl dinkelflingor |
2 dl blötlagad torkade nyponskal (ca 1 dl torra) |
Gör så här:
Skär längs med vaniljstången och skrapa ur fröna med en vass kniv.
Vispa ägg, socker och vaniljfrön till en vit och porös smet. Tillsätt mjölken.
Blanda samman quinoa, dinkelmjöl och tillsätt under omrörning.
Blanda samman quinoa, dinkelflingor och nyponskal och blande ner smeten.
Klicka ut i små muffinsformar.
Grädda i 160 grader i ca 25 minuter.
Dessa passar att göra små bakelser av också de blir extra nyttiga med sitt hälsosamma innehåll.

Bli kund
De bästa varorna till bra priser
Här kan du se allt om hur du skapas som kund, allt om våra försäljnings- och leveransvillkor, hur du beställer i vårt system BIBS och vilken typ av recept du har tillgång till via vårt moderbolag BÄKO Schleswig-Holstein eG.
Läs mer